Borrell: BE nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor

Josep Borrell, përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Europian për punët e Jashtme, ka shpërndarë deklaratën e Komisionit Europian i cili shprehet se qytetarët e Ballkanit Perëndimor janë pjesë e Europës.

Borrell shprehet se BE nuk është e plotë pa këtë pjesë të Ballkanit, teksa shton se një politikë e besueshme është një investim për paqe dhe siguri në të gjithë Europën.

“BE nuk është e plotë pa Ballkanin Perëndimor. Një politikë e besueshme e zgjerimit është një investim në paqe dhe siguri për të gjithë Evropën, madje edhe më shumë në kohë të rritjes së sfidave globale”, shkruan Borell./

LEXO EDHE:

Back to top button