Dritat magjepsëse “pushtojnë” veriun e Amerikës – Alsat

Disa kolona të çuditshme dritash janë vërejtur kohët e fundit në të gjithë veriun e Shteteve të Bashkuara. Ato kanë kapërcyer qiellin e natës dhe kanë magjepsur mijëra njerëz.

Për fat të mirë, fenomeni i çuditshëm natyror nuk tregon për një pushtim të huaj ose aktivitet jashtëtokësor, por më tepër për një fenomen optik pas një moti shumë të ftohtë dhe të qetë.

Shtyllat formohen kur grimcat e akullit pranë tokës janë mjaft të lehta për të qëndruar pezull në ajër, duke krijuar një sipërfaqe kolektive akulli dhe ku kristalet veprojnë si mijëra pasqyra, duke reflektuar një burim drite.

 

 

 

 

 

The post Dritat magjepsëse “pushtojnë” veriun e Amerikës appeared first on Alsat.

LEXO EDHE:

Back to top button