Egjipti ka rihapur sot xhamitë, pas tre muaj mbyllje

Egjipti rihapi sot xhamitë, pas një mbylljeje tremujore si pasojë e lehtësimit të kufizimeve nga shpërthimi i koronavirusit.

Qeveria lejoi lutjet e përditshme në xhami midis masave paraprake shëndetësore, por ka pezulluar lutjet e së premtes për myslimanët dhe meshën e së dielës për pakicën e krishterë të vendit.

Mediet egjiptiane treguan imazhe të adhuruesve myslimanë brenda xhamive lokale, duke përdorur qilima personale lutjesh dhe duke respektuar distancimin social.

Gjithashtu autoritetet kanë lejuar rihapjen e pjesshme të bizneseve në përpjekje për të zbutur ndikimin ekonomik nga virusi.

Me shume

LEXO EDHE:

Back to top button