Produktet që duhet të përdorni për një mëlçi të shëndetshme – Alsat

Mëlçia është organ që ripërtërihet shumë shpejt, mjafton të dimë cilat të produkte të përdorim dhe cilat jo, thotë herbalisti. Herbalisti, Irfan Gjeci thekson vlerat kurative të lipjetës, limonit, gjetheve të ullirit dhe farave të linit. “Përdorimi në dozë të lartë i vajit të linit largon dhe kancerin në mëlçi. Trupi ashtu si i pranon disa sëmundje, ashtu i largon. Vetëm duhet të kemi kujdes, të dimë si të përdorim.

Gjethet e ullirit bëjini çaj, parandalojmë rreziqet që i kanosen mëlçisë. Po ashtu, farat e gjembit të gomarit bëjnë mrekulli”.

-Cilat janë produktet, për të cilat duhet të jemi të kujdesshëm?

“Të kemi kujdes me yndyrnat, mishin, alkoolin, duhanin. Të përdorim sa më shumë perime, sallatrat, çajrat. Nga perimet, për mëlçinë veçon panxharin e kuq, hudhrën, lakrat“.

Mbi të gjitha mos e ndani nga dieta juaj çajin e gjetheve të ullinjve dhe limonin.

The post Produktet që duhet të përdorni për një mëlçi të shëndetshme appeared first on Alsat.

LEXO EDHE:

Back to top button