Protestojnë pronarët e kamp shtëpizave në Saraj, kërkojnë Komuna ta shqyrtoj vendimin – Alsat

Pronarët e kamp shtëpizave pranë Liqenit Treska kanë protestuar kundër vendimit të Komunës së Sarajit për heqjen e këtyre objekteve në afat prej dy muajsh. Ata thonë se vendimi është i njëanshëm dhe është miratuar pa asnjë konsultim paraprak me pronarët e kamp shtëpizave.

“Nuk kemi se ku ti dërgojmë kamp shtëpizat. Nuk kemi rrugëdalje, jemi vëmë në situatë pa zgjidhje. Unë nuk e di çfarë vendimi është ky nga një kryetar komune të cilin e vlerësojmë si intelektual. Vlerësojmë se ai këtë vendim duhet ta rishikojë dhe të gjej zgjidhje bashkë me qytetin e Shkupit dhe qeverinë”.

“Dikush ka investuar në ujë, dikush në kuzhinë dhe gjithë këtë ta largoj për 60 ditë, dhe atë me presion, nuk mund ta lejoj. Le të bëjnë çfarë të dëshirojnë, le ti djegin, çfarë po presin”.

“Vallë, ne si qytetarë, si njerëz, kemi të drejtë për diçka ose nuk kemi aspak të drejtë për asgjë. Vlerësoj se duhet të bëhet një analizë e thellë çfarë më tutje me këtë hapësire, por jo në këtë mënyrë”.

“Kjo pasuri që është këtu është e qytetarëve të Shkupit, është e jona. Ne do ta mbrojmë këtë sepse ky vend na ndihmon për shëndetin tonë, shumica jemi pensionist. Për arsye se popullata ka investuar në këtë vend këtë nuk do ta japim”.

Kreu i Sarajit, Blerim Bexheti tha për Alsat se është i prerë në vendimin për heqjen e kamp shtëpizave. Ai shtoi se pastrimi i kësaj pjese ka të bej me shpalljen zonë të lirë turistike të Liqenit Treska. Sipas shoqatës së kampistëve, për momentin pranë Liqenit Treska janë të vendosura mbi 500 kamp shtëpiza, prej të cilave mbi 350 janë aktive.

Melihate Rustemi

The post Protestojnë pronarët e kamp shtëpizave në Saraj, kërkojnë Komuna ta shqyrtoj vendimin appeared first on Alsat.

LEXO EDHE:

Back to top button