Uji i magjishëm i fshatit Baicë,që shëron sëmundje të ndryshme

Në Baicë,gjendet burimi i ujit që është i njohur për shërimin e sëmundjeve të ndryshme

Kjo bukuri natyrore gjendet në një fshat modest të Drenicës,në fshatin baicë komunë e Lipjanit.Ky burim ka dy burime të ujit,një të ftoftë e një të ngrohtë.

Ky vend është shumë i frekuentuar jo vetëm në Kosovë por vijnë edhe nga Tetova e vende të ndryshme.

Përveq bukurisë natyrore,burimi Vrellë është i njohur edhe për shërimin e sëmundjeve të ndryshme,veçanërisht të lukthit,siq është raportuar nga shumë përdorues të këtij uji.

Pavarsisht rëndësis,në këtë burim s’ka investuar as komuna e as shteti,por kryetari i fshatit Ardit Cani,dhe fshatarët kanë punuar për  të rregulluar këtë pasuri natyrore.

LEXO EDHE:

Back to top button